Nu tror jag att det har regnat, utan uppehåll i över ett dygn. Trist, men välbehövligt. När det ändå regnar kan man ju alltid passa på att baka. Till Esters kalas bakade vi söta små biskvier. Gudomligt goda, fyllda med hallon och citronsmörkräm. De är försvinnande goda. En stats blir ca 30 st, mitt tips är att göra dubbel sats på en gång, det gjorde jag. ;)
2 äggvitor
400 g mandelmassa
Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
1 ½ - 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
1-2 msk hallonpuré
ca 250 g vit choklad
Värm ugnen till 200 grader.
Vispa äggvitorna till ett lätt skum, riv ner mandelmassan i skummet och vispa till en smet. Klicka ut smeten, klickar stora som femkronor, på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Dra pappret av plåten, med biskvierna på, och skölj plåten i kallt vatten. Dra upp pappret på den blöta plåten igen och lossa försiktigt biskvierna. Låt kallna på galler.
Vispa ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på biskviernas undersida så den bildar en topp. Ställ dem i frysen.
Smält chokladen. Doppa de kalla biskvierna med smörkrämssidan ner. Låt stelna, förvara kallt.
Receptet är taget ur Sommarens söta.
Imorgon fyller Ester 1 år. Hon är verkligen ingen bebis längre. Om jag hinner imorgon kväll så lovar jag att bjuda på lite godbitar från det gångna året. :)
Receptet är taget ur Sommarens söta.
Imorgon fyller Ester 1 år. Hon är verkligen ingen bebis längre. Om jag hinner imorgon kväll så lovar jag att bjuda på lite godbitar från det gångna året. :)
2 kommentarer:
Mums... Hade mer än gärna stoppat i mig ett par från varje våning.;)
Kram! /Ida
Så vackert våningsfat och så fin hela bilden är! /Emma
Skicka en kommentar