Igår lagades det äkta mammamat här hemma. Enkelt och gott.
400 g torsk (eller annan vit fisk).
Krydda med salt och citronpeppar, vik filéerna så att de blir jämntjocka och lägg i en smord ugnsfast form. In i ugnen ca 190 grader tills fisken nästan är klar.
Koka under tiden potatis.
Gör en vit sås:
Smält smör, red med lite mjöl och tillsätt en tärning fiskbuljong. Man kan behöva röra hela tiden så det inte blir klumpar. Häll i mjölk och låt koka upp under omrörning. Tillsätt hackad dill och smaka av med citronpeppar.
När fisken nästan är klar, ta den ur ugnen, häll över såsen och sätt tillbaka i ugnen några minuter.
Servera gärna med grönsaker, vi är inte så bra på det hemma hos oss dock... Vill man kan man också ha lite skivade tomater i ugnen tillsammans med fisken.
400 g torsk (eller annan vit fisk).
Krydda med salt och citronpeppar, vik filéerna så att de blir jämntjocka och lägg i en smord ugnsfast form. In i ugnen ca 190 grader tills fisken nästan är klar.
Koka under tiden potatis.
Gör en vit sås:
Smält smör, red med lite mjöl och tillsätt en tärning fiskbuljong. Man kan behöva röra hela tiden så det inte blir klumpar. Häll i mjölk och låt koka upp under omrörning. Tillsätt hackad dill och smaka av med citronpeppar.
När fisken nästan är klar, ta den ur ugnen, häll över såsen och sätt tillbaka i ugnen några minuter.
Servera gärna med grönsaker, vi är inte så bra på det hemma hos oss dock... Vill man kan man också ha lite skivade tomater i ugnen tillsammans med fisken.
3 kommentarer:
Hej Ida! Du tar snygga bilder. Snyggt med kort skärpedjup. Vad använder du för objektiv?
Kram, Barbro
mumsigt!! :)
Nu är jag trött på torsken. Jag vill se din senaste bordsdekoration istället!!!
Tina
Skicka en kommentar