Försvinnande god tryffel som formligen smälter i munnen. Försökte prioritera bort den i år, men då sa maken ifrån. ;)
1 dl grädde
25 g smör
300 g vit choklad
rivet skal av 1 lime
florsocker
Koka upp grädde och smör. Ta kastrullen av värmen. Bryt chokladen i bitar och häll ner den i koket. Rör tills chokladen har smält, tillsätt det rivna limeskalet.
Häll upp tryffelsmeten i en form, ca 10x17 cm, gärna med ett bakplåtspapper i botten. Ställ kallt i 4 timmar, eller över natten. Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Sikta bitarna med florsocker. Förvara svalt.
I originalreceptet är det egentligen konjak, men det har vi aldrig hemma så det har jag helt enkelt uteslutit.
2 kommentarer:
Åå låter gott! :)
..skulle man kanske prova..
mmm yummy, det låter inte fel! :)
Skicka en kommentar