fredag 7 maj 2010

Kantareller

För lite sen fick jag uppmaningen att lära mig hitta kantarellerna i livet. Vi är många gånger så prestationsinriktade att vi riskerar att tappa bort oss själva och vårt eget värde. Allt vi ser är gulnande löv i en skog full av träd. Vi driver oss själva ständigt framåt i jakten på, ja, vet vi ens vad det är vi jagar? Så snart vi nått ett mål tar vi sikte på nästa.

Vi tillåter oss ingen tid till att njuta utan skyndar vidare.
Missar vi någon gång målet är detta allt vi ser. Alla gånger vi lyckats är som bortblåsta. Uppmaningen, och utmaningen, för idag ligger alltså i att lära sig hitta kantarellerna i vardagen. För har man väl lärt sig att känna igen en kantarell så är det lättare att hitta nästa. Så ta en stund och tänk efter, vad har du att vara nöjd över idag? Försök hitta en känsla, inte en prestation, som fått dig att må bra och skriv ner den. Snart kommer du märka att skogen vimlar av kantareller.
Favorittryck från keepcalmgallery

1 kommentar:

Michaela sa...

Mycket bra skrivet.. viktigt att tänka till ibland..vi springer verkligen på i livet - ibland på bekostnad av vår glädje.. Små saker kan ge stor glädje. det gäller att stanna upp, som sagt...

Ha en bra helg! :)