lördag 11 juni 2011

Mississippi mud pie

Den nya devisen i huset verkar vara "Låt oss baka en kaka, en kaka för var dag". I eftermiddag står grillning med föräldragruppen på schemat. Samuel har beställt en Mississippi mud pie till efterrätt. Har du inte testat den så är det nog bäst att du låter bli. ;)

200 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 ägg
3½ dl mjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker

3 dl hackade valfria nötter
mini-marshmallows till garnering

Kolasås
50 g smör
1½ dl farinsocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform.
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna. 
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut kakan ut ugnen och och tryck försiktigt ner marshmallows i kakan medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna.

Gör i ordning kolasåsen genom att värma smör, socker och vatten på svag värme. Vispa i grädden och låst såsen sjuda tillse den tjocknar.

Ringla kolasåsen över kakan.

Vi serverade den idag tillsammans med lite vispad grädde. Men lite kall vaniljglass är inte fel eller att njuta av den bara som den är.

Recept från Två systrars söta.

Inga kommentarer: