söndag 19 april 2009

Kladdkaka

Vi har lite grädde kvar i kylen och ni som känner mig vet vad det betyder. Kladdkaka! Tvekade för ett ögonblick om vi skulle göra den eller inte. Klockan hann bli så mycket och det är ju bara vi hemma. Men det vore ju synd att låta grädden förfaras, eller hur!? Å Em, jag hoppas att detta kan bli lite plåster på såren för alla tidigare rotfrukter! ;o) För er som faktiskt uppskattade rotfruktsrecepten är de nu uppdaterade med en bild på gratängen.

150 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl ljus mjölmix

Blanda torrvarorna, utom mjölet. Smält smöret och rör ner i det torra. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i mjölet och eventuell smaksättning. Grädda i smord form, längst ner i ugnen i 150 grader, 35-40 minuter.

Ett tips är att smaksätta kladdkakan med lite sambal oelek, det ger den lite sting. Kan också rekommendera att blanda i lite torkade hallon i grädden. Det blir mumma!

1 kommentar:

Em sa...

Yes yes yes! This me like!!!!!!