onsdag 15 april 2009

Marängberg

Apropå gårdagens inglägg; idag har jag gjort marängberg. Jag hade äggvitor kvar i kylen från vaniljmoussen till tårtan... Ni slänger väl förresten inte äggvitorna som blir över när ni bakar?! Om man inte orkar göra något med dem på en gång går alldeles utmärkt att lägga i en burk och stoppa i frysen.

Gör så här: Över vattenbad. Vispa äggen och sockret i en, ren och torr, metallbunke till 65 grader. Ta bort från badet och fortsätt vispa tills det svalnat. Smält chokladen. Vänd försiktigt ner den och nötterna i smeten. Klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 100 grader i ca 30 minuter.

Recept från "Tillfällen att njuta en liten smula"

1 kommentar:

Heddas mamma sa...

Oh my!! Det ser så goooooott ut! Gimme gimme! (Ingen ransonering på utropstecken här inte.)

Ses i morrn!