Jag har länge längtat efter goda, fiberrika bröd som jag kan äta. Den glutenfria mjölmixen med fibrer i butikerna är nämligen inte särskilt fiberrik i min mening. Men jag har samlat på mig några recept med bröd av tre olika "grovlekar". Börjar med det grövsta och sedan får de andra följa med tiden.
Fåfängans mörka
Blanda i degblandare:
1 l naturell fil
1 ½ msk bikarbonat
2 dl lingon
1 dl mörk sirap
Blanda först fil och bikarbonat.
Blanda sedan i:
6 dl grovmix
4 dl krossat bovete
2 dl krossat linfrö
1 dl fibrex
1 dl pofiber
4 dl solrosfrö
4 dl pumpakärnor
2 tsk salt
Låt maskinen gå 10 minuter. Häll upp i 4 smorda formar 1½-2 liter. Grädda i ugnens nedre del i 180 grader, ca 1 timme.
Det här receptet går bra att halvera. Jag brukar göra det i 1½ liters formar, då blir det inte så platt. Brödet är också smidigt på så sätt att det inte ska jäsa utan bara kan hällas ner i formarna och skjutsas rätt in i ugnen.
Nu ska jag ånga lite tapeter, kanske måla lite list i trappan och sen blir det nog till att njuta lite av dagens underbara väder. Glöm inte att heja på Malena och Sverige ikväll!


1 l naturell fil
1 ½ msk bikarbonat
2 dl lingon
1 dl mörk sirap
Blanda först fil och bikarbonat.
Blanda sedan i:
6 dl grovmix
4 dl krossat bovete
2 dl krossat linfrö
1 dl fibrex
1 dl pofiber
4 dl solrosfrö
4 dl pumpakärnor
2 tsk salt
Låt maskinen gå 10 minuter. Häll upp i 4 smorda formar 1½-2 liter. Grädda i ugnens nedre del i 180 grader, ca 1 timme.
Det här receptet går bra att halvera. Jag brukar göra det i 1½ liters formar, då blir det inte så platt. Brödet är också smidigt på så sätt att det inte ska jäsa utan bara kan hällas ner i formarna och skjutsas rätt in i ugnen.
Nu ska jag ånga lite tapeter, kanske måla lite list i trappan och sen blir det nog till att njuta lite av dagens underbara väder. Glöm inte att heja på Malena och Sverige ikväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar