


6 ägg
3 dl strösocker
1½ dl citronsaft
250 g rumsvarmt smör
frön från ½ vaniljstång
Vispa ägg, socker och citronsaft i en metallbunke över vattenbad tills krämen tjocknar, ca 10 minuter. Vispa ner smör och de urskrapade fröna från en ½ vaniljstång. Sila krämen och häll i burkar. Förvaras i svalt så att krämen tjocknar ytterligare.
Receptet kommer ursprungligen från den här trevliga boken.
2 kommentarer:
Lemoncurd med vanilj!!? oj va gott det lät! minns att mamma gjorde lemoncurd (utan vanilj) när jag va yngre... med vanilj är säkert mkt godare.. tyckte nämligen inte så jättemycket om den utan..heh.
Husmoderlig du är förresten! Skitbra! Såna finns det inte alls lika många av i dagens samhälle.. jag vill också bli sån :) Du är en förebild helt enkelt... :)
Ha en bra helg!
såg ditt inlägg ditt inlägg lite längre ner på sidan, ååh, de e nåt jag saknar! Sitta och spela yatzy med dig och samuel i värmestugan!!!!!!!!!! :) stor kram på dej Ida!
Skicka en kommentar