onsdag 7 juli 2010

Limemarinerade jordgubbar med vit chokladsås

Det här är ett recept på ren och skär sommarlycka. För några år sedan spenderade vi midsommar på Rallingsås. Samuel och jag just blivit tillsammans och alla hans vänner var där för att "bedöma" mig. Då gjorde jag den här efterrätten med förhoppning om att "vägen till, inte bara mannens utan också hans vänners, hjärta går genom magen". Tydligen fungerade det, för nu är vi gifta och vännerna har ännu inte sagt upp bekantskapen. Ikväll blir det favorit i repris, hoppas dock att betygssättning reserveras för själva efterrätten och att undertecknad slipper.
1 liter jordgubbar
2 msk muskovado- eller råsocker
saft av en ½ lime

2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
rivet skal av en ½ lime

vaniljglass

Dela jordgubbarna. Blanda dem med socker och limejuice. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Grovhacka chokladen. Rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i rivet limeskal. Lägg upp jordgubbarna på assietter. Ringla såsen över. Servera med vaniljglass.

Bild från ica.se med kladd av mig.

Inga kommentarer: