onsdag 16 mars 2011

Kladdkakemuffins och lite för mycket av det goda

 
Drömtårtan visade sig vara värsta mardrömmen när den skulle fyllas. Hur i hela friden får man smörkrämen att stanna på botten utan att botten följer med smörkniven?! Smörkrämen är nu fördelad, om något sporadiskt... Fantastiskt då med kladdkakemuffinsen som faktiskt ska sjunka ihop när man tar ut dem ur ugnen. Kan en kaka vara bättre planerad än så!?
Efter lunch tyckte Bönan att vi skulle baka rasberry cupackes. Så vad gör man? En stackars mamma kan ju inte annat än gå med på en sån önskan. Så här i efterhand inser jag att barnen nog inte alltid bör få sin vilja igenom, för hur gärna jag än vill så fixar jag nog inte att klämma 18 cupcakes på en kväll. Även om jag skulle dela dem med Samuel. Bönan själv är nämligen inte så stor i maten än...

Sen ville Bönan ha kyckling till middag, men den skulle tillagas så som morfar brukar göra. Så nu har Bönans mamma dödat (läs delat) en hel kyckling för kanske andra gången i sitt liv. Vart ska det här ta vägen?!

Här kommer receptet på kladdkakemuffinsen!

Från Leilas "A piece of cake", 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl (eller ljus mjölmix om man vill göra dem glutenfria)
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggvispet.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen, smält den i vattenbad och blanda den i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

1 kommentar:

Anonym sa...

Man kan inte annat än att imponeras av vad Bönan kan påverka sin mamma!!!!!!!

/Morfar