onsdag 20 april 2011

Det blir påsk ändå

Imorgon åker Samuel till Åre för sköna skiddagar med familjen. Misstänker också att ett och annat snöbollskrig kommer att utspelas när de fyra bröderna återförenas. Själv har jag avböjt den 14 timmar långa bilresan och tar sikte på överkomliga 3 timmar hem till Grustaget
På något sätt känns det inte riktigt som påsk. Om det beror på att den är så sen i år eller om det har att göra med att jag har annat i tankarna, det låter jag vara osagt. Med undantag för, de numera, överblommade påskliljorna på köksbordet så lyser påskpyntet med sin frånvaro. Inga ägg, inget ris, inte ens en liten kyckling har hittat ut ur gömmorna. (Om man inte räknar med all kyckling vi ätit de senaste dagarna. Men det kan väl knappast klassas som påskpynt utan får snarast räknas som en miss i middagsberäkningen.)
Ute på gräsmattan råder desto mer påskstämning. Mellan spirande grässtrån i en vintertrött gräsmatta har små têt-a-têt' börjat titta upp som små solar. Och medan grannarna jagar mossa har jag hittat en artikel vi i år tänker ta fasta på. Ingen mossrivning och ingen klippning under 5 cm. 

Glad påsk och skön helg till er alla!

Inga kommentarer: