söndag 1 januari 2012

Feber, fail och fyrverkerier - Gott nytt år!

Ester vaknade upp på årets sista dag med 40 graders feber. Den annars så pigga lilla bönan valde att sova sig igenom större delen av dagen och under de vakna stunderna vägrade hon lämna mammas eller pappas famn. Nyårsafton blev därmed ett uppvaknande i livet med barn, kvällens fick avböjas och föräldrarna fick snällt stanna hemma i soffan. Fail! Som väl är har vi goda vänner, så när vi levererade några av efterrätterna till kvällens dessert tapas, skickade de delar av huvudrätten med oss hem. Därav en kväll med god mat även om vi fick nöja oss med varandras sällskap.



Om du någon gång har svårt att välja vad du ska ha för efterrätt så kan jag verkligen rekommendera tapas. Jag menar, varför välja när man kan få lite av allt!? På vår bricka hade vi: Passionsmousse, chokladmousse med vit minttryffelgömma, chokladkaka, pralin, fruktsallad och vaniljpannacotta. Där skulle också varit en rabarberkompott gratinerad med vit choklad och severad med kardemummaglass. Men si den orkade vi inte varför den sparades till idag. ;)

Så här på årets första dag har dottern fortfarande lite feber men är betydligt piggare. Hon verkar fast besluten om att ta igen all vakentid hon gick miste om igår och "power nap'ar" endast för att sedan traversera längs soffbordet, krypa bland saknade leksaker och klättra upp på köksbordet (från min fina soffa som nu fått bordet flyttat lite närmare sig).

Inga kommentarer: