måndag 29 juni 2009

Törstsläckare

Det går åt en hel del dricka i dessa dagar. När solen gassar och termometern visar närmare trettio grader är det viktigt att fylla på vätskeförråden. Ibland kan det ju dock vara gott att variera vätska och inte bara klunka vatten. Syster bjöd på lemonad vid prinsens kalas. Det gav mersmak. Tittade in till Martha och hittade en hel uppsjö med varianter på denna klassiker. Eller vad sägs om lemonad med blåbär, timjan, lavendel, jordgubbar osv. Själva har vi en flaska sockerlag i kylen. Redo att blandas med vatten och valfri smaksättare. Idag tog jag färdigpressad citronjuice. Tillsammans med lite is svalkar det skönt i solen!

Det var inte bara lördagen som spenderades i trädgården. Söndagen bjöd på ett minst lika stort mått av inspiration och arbetslusta. Därav är nu övervåningen färdigmålad och den gula heltäckningsmattan borta! Samuel har klyvt bräder, målat och satt ihop staket till altanen. Börjar verkligen ta form nu. Blir väldigt ljust och fint och jag klurar redan på fiffiga detaljer. Våra soffbord har antagit sin slutgiltiga form, sånär som på hjulen. Ett varv färg är på plats, återstår dock ett gäng varv till. Men det tar sig!

Nu ska jag klura på vad vi ska ha till middagsmat, inte det lättaste i hettan.

Eget kollage med bild från Martha

2 kommentarer:

Michaela sa...

oj va mumsigt med god dricka! :)

hmm, nä jag vet. det är inte det lättaste att hitta på rolig och bra mat i hettan, men nåt som alltid går hem tycker jag är en god sallad med massa gott i, typ kyckling, nötter, ruccola osv.. :) sen kan man ju grilla lax eller nåt också.. om man känner för det, men då kan man ju inte ha kyckling i salladen ;)

Unknown sa...

Michaela: Idag ska vi testa en kall melonsoppa med kräftstjärtar. Finns på arla.se Vi får se hur det går!