onsdag 26 augusti 2009

I en annan del av världen

I en annan del av världen, läs Sävsjö, ringlar köerna sig långa, vägarna är avstängda och förväntningarna är höga. Antikrundan är i stan! Ryktet säger att mången pensionär nu stampar utanför kulturhuset med gamla vaser och andra pinaler i högsta hugg. Lite spännande är det ju allt, att tv-team och storheter har tagit sig till den lilla staden. Samtidigt är jag tacksam att jag då bor i en helt annan del av staden. En del av staden som inte låter sig påverkas av köer, vägavstängningar eller allmänna förväntningar. Här råder lugnet.

Lugnet rådde dock inte här hemma häromkvällen. Samuel for omkring i huset spanandes efter olika föremål. Är den här gammal? Nä, det är nyproduktion va? Har vi inget gammalt här hemma? Frågan är vad han hade tänkt hitta på om vi verkligen hade haft något att visa upp för Knut Knutsson och hans gelikar. Samuel själv jobbar nämligen hela långa dagen...

* * *

Fick just veta att Sävsjö slagit inspelningsrekord för i år med 1096 personer. Inte illa, det motsvarar 10% av kommunens invånare!

1 kommentar:

Michaela sa...

Har lilla sävsjö slagit inspelningsrekordet för hela sverige eller vad är det du säger!? :D