tisdag 28 september 2010

Höst & vacker vardag


Så har hösten nått den lilla staden. Nyplöjda åkrar, stubbiga fält och färgsprakande skogar gör vardagen vacker. Morgonen kantades av kalla vindar, moln som skyndade fram på himlen och solens strålar som satte träden i brand. Vackert så.
Spagettipumpan som förr under sommaren brett ut sig bland pallkragarna har nu fått dra sig tillbaka. Pumporna tjänar som dekoration, både på altan och i trädgården. Tvivlar starkt på att de någonsin kommer nå mina grytor i köket, gör sig bättre där de är nu.
Av gurkan blev det bara en ynka liten frukt. Nästa år ska den få mer plats och mindre konkurrens. Desto mer blev det av tomaterna. Det plötsliga väderomslaget i somras gjorde dock att mognadsprocessen drog ut på tiden. Nästa år hoppas jag på ett litet växthus där de kan gosa till sig även när vinden drar snålt.
Även kryddorna trivdes på sin nya plats i solen. Physalisen sköt i höjden och citronmelissen roffade åt sig av solljuset. Den stackars timjan och salvian hamnade så att säga på livets skuggsida och halkade efter växtmässigt. Nästa år får det bli en och annan ommöblering. I övrigt har kryddhyllan varit en hit!

Inga kommentarer: