måndag 27 september 2010

Pajskal i gott sällskap

Funderar du också på vad du ska laga till middag ikväll? Paj brukar vara ett säkert kort hemma hos oss och kan varieras i oändlighet. Recept på den, för mig, godaste pajdegen kommer här. (Sist räckte inte kesellan, så jag skarvade med lite a-fil vilket absolut inte var någon förlust.) På bilden i sällskap med fräst ruccola, soltorkade tomater och vitlök samt ost och äggstanning.

2½ dl mjöl (glutenfri mix fungerar utmärkt, blanda gärna både den ljusa och den med fibrer)
75 g smör
3/4 dl kesella

Nyp ihop mjöl och rumsvamt smör. Tillsätt kesella blanda till en smidig deg. Tryck ut i pajform, nagga med en gaffel och låt sedan vila i kyl ca 10 minuter. (Vilan i kylen orkar vi sällan med och det funkar fint ändå!) Förgrädda i 200° ca 10 minuter eller tills skalet fått fin färg. Ta ut, tillsätt valfri fyllning och grädda igen tills fyllningen stelnat.

1 kommentar:

Rut Linden sa...

ojojoj vad du är begåvad, händig och kreativ!!!! :)
Jag tror ni har världens mysigaste hem. Rätt övertygad...!! :)