måndag 18 oktober 2010

Vi bygger om - hallen [efter]

Så har vi då äntligen kommit fram till den sista delen i den första sektionen om ombyggnationen. Vi valde att lägga en mörk granitklinker, med skön värme under, på golvet. Golvet är otroligt slitstarkt och jag undrar om det över huvud taget är möjligt att ha sönder en platta eller slita ut det. Nåväl, klinker på golvet alltså. Allt annat är vitt. Vitt, vitt, vitt.
Den observante läsaren noterade att det till en början bara fanns en dörröppning på den långa väggen. Från hallen fanns där en kort korridor till det gamla köket, via korridoren kom man också in i badrummet. För att få lite mer förvaringsutrymmen valde vi att slå igen korridoren och bygga en klädkammare istället. Samtidigt kändes det naturligt att flytta ut dörren till toaletten i hallen.

Som jag skrev tidigare var det en liten väggsnutt vid murstocken som gjorde att vi behöll råstonten framme även på den långa väggen. Den väggsnutten kan du se bakom låren med lampan. Murstocken målade vi med strukturfärg för att framhäva dess yta. Jag gillar mötet mellan texturerna och de olika riktningarna på träet, det händer något, som snickarens eget lilla konstverk.
Även innerdörrarna är bytta och har fått nya beslag, närbild på beslagen kan du se här. När det begav sig fick jag en del frågor om varifrån beslagen kom, trycket heter Balder och vi kunde beställa det genom vår lokala bygghandlare. Den nya ytterdörren släpper in lite mindre ljus, men å andra sidan behåller den bra mycket mer värme än den förra. Nu fattas bara utsadling och foder runt dörren, sen kan man nog kalla hallen färdig!

2 kommentarer:

frida reineborn sa...

vad fint ni har det! :) verkligen :)
man blir lite sugen på att skaffa hus minsann!

Rut Linden sa...

läckert!! Jättemysigt hus! ÅÅÅHH, ja förresten!!! Jag ar bil i 3 veckor.......... ^^ !!!!! :D