tisdag 21 juni 2011

Dagen D


Så är det här, datumet vi sett fram emot i nio månader! Bönans beräknade förlossningsdatum. Syrran säger att det är nu den verkliga väntan börjar. Nu är det upp till Bönan att bestämma sig. Jag kan nästa tänka mig att det är lite som när man var liten och skulle doppa sig. Man stod där med vatten upp till midjan och räknade. 1, 2, 3, på det fjärde ska det ske... och så vidare. Så tog man ett djupt andetag, tog sats med hela kroppen, gjorde ett litet skutt upp och stannade av på vägen ner. Ångrade sig och började räkna på nytt. I ärlighetens namn är jag nog sån fortfarande... Så om Bönan tvekar inför att komma ut i stora vida världen har jag full förståelse!


Faktum är att jag tycker den här sista tiden har gått över förväntan. Jag är inte en kvinna av stort tålamod, att vänta är bland det värsta jag vet. Klart att jag väntar och längtar, jag är omåttligt nyfiken på vem som håller till där inne! Men än så länge tycker jag inte att det är drygt eller långtråkigt. Mycket tack vare att jag mår bra, sover om nätterna och är hyfsat rörlig. Jag kan hålla mig sysselsatt om jag vill och behöver därför inte bara sitta och vänta. Kanske har det också hjälpt att veta att både mor och syster gått över 10-14 dagar under sina graviditeter. Mental ställtid är ju A och O sägs det. Just nu tycker i alla fall det här föräldraparet att Bönan kan dröja med sin ankomst till efter midsommar, för då hinner vi fira på 60- och 4-åringar i helgen!


Igår monterade vi babyskyddet i bilen och Samuel påbörjade byggnationen av skötbordet. I eftermiddag blir det utflykt till trädgårdshandeln och lantcafét i Ör tillsammans med bästa fru P. Yay! Å imorgon träffar jag barnmorskan för sista gången (hon går på semester sen). Det gäller att hålla sig sysselsatt och samtidigt vila mellan varven. Busy, busy!

Bilderna är tagna för ganska precis 4 veckor sedan. Vi hade en fotosession här hemma i köket...

1 kommentar:

Rut Linden sa...

Spännande :)
Lyckönskningar och kramar till er!