torsdag 28 juli 2011

Krusbärsmarmelad med whiskey och vanlij

Här kommer så en av anledningarna till föregående inläggs inledning. I tisdags fyllde Ester 1 månad. Kalas! Tiden har bara sprungit på och samtidigt känns det som om hon alltid varit här. Ester fick nya pyjamasar i kommande storlekar och vi föräldrar bjöds på fika och en mamma-barn-bukett av farmor. 

Kvällen innan hade Samuel och hans mor kokat mumsig krusbärsmarmelad med whiskey och vanilj. En klassiker här i huset som gärna avnjuts med en bit brie. Testa du med!

1 kg gröna krusbär
1 kg syltsocker
1 msk vaniljsocker
4 msk whiskey

Skölj och rensa krusbären. Kör sönder dem i matberedaren. Blanda bär och socker i en gryta. Koka kraftigt i 4 minuter. Ta grytan från värmen, rör ner vaniljsocker och whiskey. Häll upp på heta glas, fyll till bredden, förslut.

3 kommentarer:

sofie cedermark sa...

håller på att koka den nu ska bli spännande att se hur det blir.

sofie c

sofie cedermark sa...

jodå det var verkligen inte dumt vi har kokat på halva mängden bär två vackra burkar.

ha en bra dag/
sofie C

Sara Slow sa...

ååh hemma hos mamma och pappa äts det alltid krusbärsmarmelad med brie. Detta gärna på en finn crisp :)