Här kommer så en av anledningarna till föregående inläggs inledning. I tisdags fyllde Ester 1 månad. Kalas! Tiden har bara sprungit på och samtidigt känns det som om hon alltid varit här. Ester fick nya pyjamasar i kommande storlekar och vi föräldrar bjöds på fika och en mamma-barn-bukett av farmor.
Kvällen innan hade Samuel och hans mor kokat mumsig krusbärsmarmelad med whiskey och vanilj. En klassiker här i huset som gärna avnjuts med en bit brie. Testa du med!
1 kg gröna krusbär
1 kg syltsocker
1 msk vaniljsocker
4 msk whiskey
Skölj och rensa krusbären. Kör sönder dem i matberedaren. Blanda bär och socker i en gryta. Koka kraftigt i 4 minuter. Ta grytan från värmen, rör ner vaniljsocker och whiskey. Häll upp på heta glas, fyll till bredden, förslut.
3 kommentarer:
håller på att koka den nu ska bli spännande att se hur det blir.
sofie c
jodå det var verkligen inte dumt vi har kokat på halva mängden bär två vackra burkar.
ha en bra dag/
sofie C
ååh hemma hos mamma och pappa äts det alltid krusbärsmarmelad med brie. Detta gärna på en finn crisp :)
Skicka en kommentar