lördag 17 september 2011

Avtryck


Ester börjar bli mammig. Eller, Ester börjar göra skillnad på folk och folk. Barnet som hittills inte brytt sig så mycket börjar nu säga ifrån. Ja, pappa går i och för sig också bra, men hon är inte helt övertygad när hon hamnar hos någon annan.

I torsdags var vi på babycafé. Spännande! Ester hade fullt upp att spana in alla andra bebisar, mammor och pappor. (Åt som en häst och sov som en stock i flera timmar när vi kom hem.) När jag sen skulle smita på toaletten fick hon sitta hos H och när jag kom tillbaka var hon jätteledsen. Verkligen jätteledsen.

Inte ens bekanta ansikten duger. Kära fru P fick vackert lämna tillbaka bönan vid sin snabbvisit. Mycket tydligare än så kan det inte bli, den här bönan vet vad hon vill och just nu är det mamma och pappa.

Det ska vara mycket närhet också. På dagen sover hon bäst och mest om hon får ligga i famnen. Man blir lätt lite ockuperad så att säga. Kanske är det läge att plocka fram bärselen igen så jag får båda händerna fria...

Arga leken börjar nu

När vi ändå talar om vilja. Ester har så det räcker och blir över! Förstår inte vad hon fått det ifrån... ;P Eftersom hon uppvisar minst lika mycket envishet som sin mor så pågår här hemma emellanåt viljornas kamp. Hon kan bli riktigt arg när något inte passar henne, skitsur. Men, må bästa kvinna vinna! (En tid framöver är det nog bäst att mamma vinner dock...) Tänk, Samuel kommer inte få det lätt, två viljestarka damer. Men han är ju inte så tam själv, så han reder sig nog. ;)

1 kommentar:

Rut Linden sa...

haha, du skriver underbart!