torsdag 9 februari 2012

Full fart framåt - första ordet


Efter några dagars ofrivillig vila är det full fart på Ester igen. Det är inte bara benen som går när hon kryper fram i en faslig fart, munnen går den också. Hon babblar konstant, tjuter av lycka och skrattar åt något hon sagt. Samuel och jag sitter som frågetecken, begriper ingenting. Men så igår kväll, hemma hos några vänner, kom det plötsligt ett "hej!" från den lilla damen. Hela konversationen stannade upp och sju par vuxna ögon tittade, först på Ester och sedan, på varandra. Sa hon det vi tyckte hon sa? Jodå, i morse sa hon det ett par gånger igen och lite senare på dagen kom ett näe. Än så länge är det nog ganska omedvetet, även om hon verkar koppla ihop hej med att hon ser någon.


Hon är stadig med sin lära-gå-vagn nu, tar sig med stolta snabba steg från ena sidan rummet till den andra. Det är den eller matningsstolen som gäller när hon ska ta sig fram upprätt. Idag släppte hon dessutom taget och höll balansen själv några sekunder medan hon rättade till nappen med båda händerna. Undrar vart det här ska sluta... Det är nämligen inte det enda äventyret hon har haft idag. På eftermiddagen klättrade hon från fåtöljen, där jag satt, via puffen, över till soffan och iväg till dess bortre hörn. Där satt hon och pillade med en leksak en stund innan hon tog samma väg tillbaka och ville vidare upp i fönstret. Där tyckte jag dock att det fick räcka...

All aktivitet kväver enorma mängder energi och nu äter hon äntligen därefter. Till vår stora förvåning klämmer hon en hel portion, vi snackar vuxenvarianten, med havregrynsgröt med äppelmos både till frukost och kvällsmat. För att inte tala om mängderna potatis, pasta, banan och annat hon kommer över däremellan. Det handlar nämligen inte om vad man serverar, utan hur. För Ester är, enligt Ester själv, stor nu och ska äta själv. Men så länge hon får plocka i sig potatis och pasta (med smör) på egen hand, så får vi mata med sked mellan tuggorna.


Om Gud vill och Ester tillåter lovar jag uppdatera med några bilder imorgon och kanske en filmsnutt. Tills dess önskar jag en skön torsdag kväll!
Update 2012-02-12: Det tog några dagar extra, men nu är bilderna på plats!

3 kommentarer:

fru cruz sa...

Hundra spänn på att hon går när hon är åtta månader! Visst är det mysigt när dom börjar forma ord:-)

fru cruz sa...

Hundra spänn på att hon går när hon är åtta månader! Visst är det mysigt när dom börjar forma ord:-)

fru cruz sa...

Hundra spänn på att hon går när hon är åtta månader! Visst är det mysigt när dom börjar forma ord:-)