
Risotto kan varieras i det oändliga, men grunden är alltid densamma.
schalottenlök
olivolja
risottoris, ex arborioris, avorioris
buljong, höns- eller grönsaks-
vatten
vitt vin
parmesanost
Skala och finhacka löken. Fräs den sakta i oljan. Den ska inte få färg, bara bli genomskinlig.
Lägg sedan i riset och låt det fräsa under omrörning några minuter.
Koka upp vatten och buljongen.
Späd i omgångar med buljongen och vin – ta inte all vätska samtidigt utan späd ungefär var femte minut och låt småkoka dessemellan. Rör om varje gång du hällt i mer vätska. Låt koka sakta tills riset är mjukt/al dente.
Tag risotton av spisen och riv ner parmesanost så att risotton får en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.


4 kommentarer:
Va intressant med torkning!! :)
..ser fram emot DET inlägget! :D
ha en bra vecka...
Slutar aldrig att förundras över hur huslig du är!
Mm va härligt med sovmorgon! alla veckor [och dagar!] skulle starta med det! :)
...fast då kanske man inte skulle uppskatta det så mkt i för sig.. hmm. Ja, sovmorgnar är underbara iaf!! :D
Höst är verkligen jättemysigt! tack för kommentarer och din röst i undersökningen..
Jag har fått en del plugg gjort idag, MÅSTE, eftersom det är tenta imorrn! kram :)
mmmm kantareller... mmmmmmmmmmmmummma!! kramselikrams
Skicka en kommentar