Tror bestämt att vi satte någon form av besöksrekord i skafferiet härom dagen. Tänk att små bönor kan engagera så! Å tusen tack för alla gratulationer!! Idag blev det en promenad i solen till stadens matbutiker (om man inte hittar allt i den första får man vackert fortsätta till nästa och sen nästa igen). Underbart med solen som tittar fram och ger hopp om kommande vår. Väl hemma har vaniljsocker mixats, finskuren högrev stekts till morgondagens chili con carne och middag serverats i form av renskav och råstekt potatis. Vad har jag gjort för att förtjäna en så köksduglig make!? Som grädde på moset står en äppelkaka på avsvalning till eftermiddagsfikat. Blev lite orolig att det inte skulle bli någon kaka kvar i formen när smeten sakta började droppa ner på ugnsbottnen. En ny springform står på önskelistan. Tänkte dela med mig av receptet om det är någon mer som blir sugen. ;)
250 g smör
3 dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
3 syrliga äpplen
kanel, socker
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Rör ner mjölet. Bred ut smeten (som blir ganska fast) i en smörad och bröad form. Tryck ner skivade äpplen i smeten, strö över socker och kanel. Gräddas längst ner i cirka 1 timme.
Äts som den är eller tillsammans med lite glass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar