fredag 23 april 2010

Novus vita [2]

Idag, och de senaste dagarna, har vi ett riktigt aprilväder. Det växlar från strålande sol till hagel och övergår i snö eller snöblandat regn. Den enda gemensamma nämnaren är blåsten och den råa kylan. Men vi hoppas väl att även detta ska gå över, tills dess får man planera trädgården från middagsbordet.

Minns ni mina planer på att bygga upp ett tema för vårt hem? Länge var det bara den där brickan med växter som representerade tanken. Den ihållande vintern gjorde liksom att det var svårt att få den rätta känslan. I takt med att pelargonerna vuxit till sig har dock temat tagit ny fart. Runt om i huset återfinns små "öar av liv".
Billiga tomater kanske inte alltid är de godaste, men burkarna var lite läckra.
Minns ni den här? I väntan på utplantering har salvian fått ett tillfälligt boende. Knasigt, men sån är jag - det underlättar!
Citronträdet har fått flytta ner till solen och sällskapar rosmarinen, som även den väntar på varmare väder och utplantering. (Letar förbrilt efter inlägget med de fina bilderna på trädet då det var nytt och inser att dessa aldrig publicerats... Bättring!!)
I år ägnar jag mig åt högst opretentiös odling. Inget daltande här inte, passar det sig inte så kan det va. Tydligen passar det dock, för det mesta verkar ta sig...

1 kommentar:

Michaela sa...

Vilket härligt tema! Och vilka jättefina bilder!! :) :) supermysigt att titta..

..gillar verkligen att plantera och så, vattna och se det växa :)